energie-prestatie-woning

Energie prestatie woningen

Energie prestatie woning

De overheid wil huiseigenaren stimuleren energie besparende maatregelen te nemen. De overheid heeft ook afspraken gemaakt met maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven en die staan in een energie akkoord. Energie besparende maatregelen en duurzame energie staan niet alleen hoog op de agenda bij de overheid, maar energie besparende maatregelen hebben ook voordelen voor huizenbezitters en kopers van woningen of huurders.

Een gunstig energielabel is zelfs steeds bepalender voor de verkoopopbrengst van een woning, maar wat betekent dit eigenlijk? Wat heb je er nu echt aan?

Energie label:

Voor elke woning is door de overheid een energie label afgegeven. Dit label is ‘op afstand’ bepaald op basis van standaard gegevens zoals het bouwjaar van de woning. Het standaard energie label laat in principe zien hoe energiezuinig uw huis is. NB: Het staat niet vast dat de gegevens van een label wel overeenkomen met de werkelijke situatie. Zo kunt u uw woningen door de jaren heen hebben verbeterd.

De labelklassen voor woningen lopen van A t/m G. Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst, woningen met een G-label zijn het minst energiezuinig. Het energie label kan een gunstig effect hebben op de verkoop- of verhuurprijs van uw woning.

 

Energie Index:

Een Energie Index is veel gedetailleerder dan de labelmethode. Een gecertificeerde energie adviseur maakt een vertaalslag van energie label naar Energie Index, waarbij een gecertificeerd energie adviseur de woning controleert op zo’n 150 kenmerken. De uitgebreide Energie Index-invoer wordt geanalyseerd en automatisch omgezet naar de invoer die geldt voor het energielabel. De Energie Index geeft ook een overzicht van woningkenmerken, zoals het woningtype, isolatie, beglazing en verwarming installaties.

Voor een correcte Energie Index en de gegevens verwerken kan uitsluitend door een gecertificeerde adviseur geschieden. Ook kan deze adviseur u een gedegen energieadvies geven op basis van regelgeving en verbetering.

EPA-adviseur Energie-index-rapport woningbouw!

Wiek is gecertificeerd EPA-adviseur en kan voor u een Energie-index rapport maken.

In een EPA Energie-index-rapport staan o.a.:-        De huidige gegevens en staat van uw woning met bouwjaar, maten, bestaande isolatiemaatregelen, huidige warmwater- en verwarmingsinstallaties.

–        Het huidige energie verbruik met betrekking tot de installaties.

WIEK BouwConsultance kan u adviseren uw woning optimaal te verbeteren om zo een gunstig energielabel na te streven.

Laat daarom uw woning controleren. Dat willen wij graag voor u verzorgen!

Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op!

Wiek Smedts